Menu
×

Συχνές ερωτήσεις

 

Παρακάτω θα βρείτε απαντήσεις σε πολύ βασικά ερωτήματα.

Για περαιτέρω διευκρινήσεις ή πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλ. +30 210 5121505 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@omegarentals.gr

 

Ενοικίαση Αυτοκινήτου – Έγγραφα

Τι έγγραφα χρειάζονται για την ενοικίαση του αυτοκίνητου?

  • Άδεια οδήγησης (όπως αναφέρεται παρακάτω)
  • Ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Πιστωτική κάρτα σε ισχύ, ανεξάρτητα αν η πληρωμή γίνεται με μετρητά.
  • Τον κωδικό επιβεβαίωσης της κράτησής σας εφόσον αυτή έχει γίνει σε αυτόν τον ιστότοπο ή αντίγραφο της επιβεβαίωσης κράτησης που σας έχει σταλεί μέσω email.

 

Τι δίπλωμα χρειάζεται για την ενοικίαση? 

Το δίπλωμα οδήγησης πρέπει να είναι σε ισχύ και να έχει ημερομηνία εκδόσεως τουλάχιστον ένα (1) έτος πριν. Αν είστε κάτοικος εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, είναι απαραίτητη εκτός από το δίπλωμα και η διεθνής άδεια οδήγησης.

 

Υπάρχει  όριο ηλικίας, για την ενοικίαση αυτοκίνητου ? 

Ο οδηγός πρέπει να έχει συμπληρώσει το 22ο έτος . Στα πολυτελή αυτοκίνητα το όριο ηλικίας μίσθωσης διαφέρει ανάλογα το μοντέλο αυτοκίνητο. (βλέπε όρους και προϋποθέσεις ενοικίασης)

 

Μπορεί να συμπεριληφθεί επιπλέον οδηγός στην ίδια ενοικίαση ?

Μπορούν να συμπεριληφθούν μέχρι τρείς οδηγοί σε μία ενοικίαση, εφόσον αναφέρετε στο μισθωτήριο συμβόλαιο και πληρεί τις προϋποθέσεις μας συμπεριλαμβανομένων εκείνων σχετικά με την ηλικία, την άδεια οδήγησης και την πίστωση. Για τον δεύτερο επιπλέον οδηγό δεν υπάρχει χρέωση. Για τον τρίτο υπάρχει χρέωση όπως αναφέρεται στους όρους και προϋποθέσεις ενοικίασης.

 

Μπορώ να κάνω κράτηση, για συγκεκριμένο μοντέλο? 

Δεχόμαστε κρατήσεις για συγκεκριμένα μοντέλα βάση διαθεσιμότητας. Κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα πρέπει να γίνει πολύ νωρίτερα η κράτηση λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας

 

Πληρωμές/Εξτρα Χρεώσεις

Πως μπορώ να πληρώσω ? 

Η εξόφληση της μίσθωσης μπορεί να γίνει με μετρητά, με χρεωστική ή  πιστωτική κάρτα που είναι στο όνομα του οδηγού ή κάποιου από τους συνεπιβαίνοντες. (Visa, Master, Maestro, Diners or American Express). Ελάχιστος χρόνος ενοικίασης 24 ώρες.

 

Ποτέ γίνεται η πληρωμή?

Η ενοικίαση, εξοφλείται στην αρχή της μίσθωσης, κατά την παραλαβή από εσάς του αυτοκινήτου. Κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου,  πληρώνονται οι πρόσθετες υπηρεσίες και χρεώσεις που τυχόν προκύψουν κατά την διάρκεια της μίσθωσης και μετά τον τελικό έλεγχο του αυτ/του για τυχόν ζημίες.

 

Τι περιλαμβάνει η τιμή ενοικίασης;

Η στάνταρντ ενοικίαση περιλαμβάνει :

  • Απεριόριστα χιλιόμετρα από την πρώτη ημέρα ενοικίασης.
  • Υπηρεσία αεροδρομίου (μεταφορά από ή προς το αεροδρόμιο κατά την παραλαβή ή παράδοση του αυτοκινήτου) με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
  • Υπηρεσία μεταφοράς από ή προς το κέντρο της πόλης από κεντρική οδική αρτηρία περιφερειακά του κέντρου, κατά την παραλαβή ή παράδοση του αυτοκινήτου, με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.
  • Φόρους, τέλη και ΦΠΑ 24%,
  • Μεικτή ασφάλεια με απαλλαγή, ανάλογα με το μοντέλο του αυτ/του
  • 24ωρη οδική βοήθεια και φροντίδα ατυχήματος.

 

Υπάρχουν επιπλέον χρεώσεις έκτος της συμφωνημένης τιμής μίσθωσης;

Το καύσιμο πληρώνεται από τον ενοικιαστή. Τυχόν πρόσθετες υπηρεσίες και χρεώσεις που προκύπτουν όπως η απαλλαγή της μεικτής ασφάλειας σε περίπτωση ζημιάς, ή επιπλέον εξοπλισμός(π.χ GPS), και παράδοση παραλαβή έκτος γραφείου, έχουν επιπλέον χρέωση

 

Παράδοση/Παραλαβή/Χρήση οχήματος

Παραδόσεις/Παραλαβές έκτος γραφείων

Δωρεάν στα γραφεία της εταιρείας και στο κέντρο της πόλης κατά της ώρες λειτουργίας των γραφείων μας : 08:00 π.μ. – 09:00 μμ.

Η παράδοση παραλαβή εκτός των γραφείων μας και εκτός κέντρου πόλεως επιβαρύνεται με χρέωση κατόπιν συμφωνίας με την εταιρία (ελάχιστη χρέωση 5,00€).

Παραδόσεις/Παραλαβές στο αεροδρόμιο, λιμάνια, ή σταθμούς τρένων, λεωφορείων κ.λπ. επιβαρύνονται με χρέωση, όπως αναλυτικά αναφέρεται στους όρους και προϋποθέσεις ενοικίασης.

 

Μπορώ να παραλάβω ή επιστρέψω  το αυτοκίνητο έκτος του ωραρίου της εταιρείας;

Γίνεται κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης με την εταιρεία και με επιπλέον συμφωνημένη επιβάρυνση.

 

Μπορώ να ταξιδέψω με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο εκτός Ελλάδας;

Μπορείτε,  εφόσον μας έχετε ενημερώσει τουλάχιστον 2 ημέρες νωρίτερα.

Για να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδας με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο απαιτείται η γραπτή συναίνεση της Ωμέγα Ελλάς καθώς και να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις :

Πληρωμή μόνο με πιστωτική κάρτα.

Ο μισθωτής θα πρέπει να είναι κάτοχος κάρτας American Express ή  Diners Club

Ο μισθωτής θα πρέπει να πληρώσει για επιπλέον ασφάλεια κλοπής.

Το όχημα πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα από τον μισθωτή

Η Ωμέγα Ελλάς χρειάζεται 3 εργάσιμες ημέρες για την έκδοση πράσινης κάρτας καθώς και την ασφάλιση κλοπής. Το κόστος για αυτά είναι 130 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για γκρουπ έως και D και 150 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. για κατηγορία E. Για πολυμορφικά και βαν το κόστος είναι 230 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Τα βαν 8+ θέσεων απαγορεύεται να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδος προς άλλη χώρα.

 

Μπορώ να μεταφέρω το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με πλοίο;

Μπορείτε εφόσον ενημερώσετε την Ωμέγα Ελλάς και λάβετε την απαραίτητη γραπτή συναίνεση.

 

Ασφάλειες

Τι ασφάλεια περιλαμβάνεται στην ενοικίαση ;

Η ενοικίαση περιλαμβάνει μεικτή ασφάλεια με απαλλαγή ευθύνης και ασφάλεια προς τρίτους.

 

 Τι είναι η απαλλαγή ευθύνης; 

Σε περίπτωση ατυχήματος όπου υπάρχει δική σας υπαιτιότητα η ευθύνη σας για αποκατάσταση (πληρωμή) της ζημίας του αυτοκινήτου είναι μέχρι το ποσό της απαλλαγής.

 

Ποσό είναι η απαλλαγή ευθύνης ; 

Το ποσό απαλλαγής,  εξαρτάται από το μοντέλο και τύπο αυτοκινήτου που μισθώνεται. Οι απαλλαγές κυμαίνονται από 500€ έως 1500€ .

 

Το ποσό της απαλλαγής για την μικτή ασφάλεια χρεώνεται στην πιστωτική μου κάρτα;

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν χρεώνεται κάποιο ποσό  στην πιστωτική σας κάρτα πέραν της  χρέωσης για την ενοικίαση του αυτοκινήτου, εφόσον θέλετε να πληρώσετε με κάρτα.

Για το ποσό της απαλλαγής της μικτής ασφάλειας παίρνουμε μόνο προέγκριση, κατά την έναρξη της μίσθωσης.

Η προέγκριση σημαίνει ότι το ποσό της απαλλαγής δεσμεύεται στην κάρτα σας , δεν αφαιρείτε, αλλά δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μέχρι το τέλος της περιόδου ενοικίασης του αυτ/του.

Σε περίπτωση που δεν προκύψουν έξτρα χρεώσεις, π.χ. λόγω ζημιάς στο αυτοκίνητο, κλήσεις από τροχαίες παραβάσεις κ.λπ. κατά την διάρκεια της ενοικίασης,  η προέγκριση αυτή ακυρώνεται και το ποσό είναι πάλι διαθέσιμο για εσάς.

 

Μπορώ να νοικιάσω αυτοκίνητο εάν δεν έχω πιστωτική κάρτα ή κάποιος από τους συνεπιβαίνοντες;

Όχι. Δεν μπορεί να γίνει καμία ενοικίαση αυτοκινήτου χωρίς πιστωτική κάρτα

 

Μπορώ να μην έχω απαλλαγή ευθύνης;

Υπάρχουν επιπλέον ασφάλειες, οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται  στην τιμή ενοικίασης και μηδενίζουν το ποσό αυτό. Μπορείτε να επιλέξετε κάποια από αυτές τις ασφάλειες κατά την έναρξη της ενοικίασης. (βλέπε όρους και προϋποθέσεις ενοικίασης)

OMEGA HELLAS

Mε οδηγό την εμπειρία ετών στο χώρο του αυτοκινήτου, επεκτεινόμαστε στο χώρο του τουρισμού με ένα στόλο μοντέρνων και καινούργιων οχημάτων και τη μεγάλη γκάμα των υπηρεσιών που παρέχουμε, στοχεύοντας να παρέχουμε λύσεις μεταφοράς, απαντώντας σε κάθε ανάγκη του πελάτη μας.

Περισσότερα

Ο ΣΤΟΛΟΣ ΜΑΣ

Ο στόλος μας αποτελείται από καινούργια αυτοκίνητα, νέα μοντέλα τα οποία ανανεώνονται συνεχώς  και προσφέρουν την απόλυτη οδηγική εμπειρία στις χαμηλότερες τιμές!

Περισσότερα

BANNER EΣΠΑ